2010-2014: eerste tv-projecten, hoofdrol in Annie en eerste filmrol

In 2010 maakte Pommelien haar TV-debuut in het Ketnetprogramma Ketnet kookt.

In 2011 was ze een van de 5 reportertjes in het Ketnetprogramma De Zooreporters.

In 2012-2013 deed ze mee aan 'Op Zoek Naar Annie'. Hierin werd gestreden om de hoofdrol in de musical Annie. Pommelien won en mocht Annie spelen in de gelijknamige musical in de Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole in Gent.

 

In 2013 was ze, samen met Remi De Smet, de presentatrice van Jij Kiest!. In dit programma werd gezocht naar een nieuw gezicht voor de voormalige televisiezender VTMKzoom.

In 2014 speelde zij de rol van van Miranda in de film Labyrinthus. Een jaar later verscheen Thijs als Laura Demuynck in een aflevering van de televisieserie Vriendinnen. Tevens sprak zij dat jaar de stem in van Cathy voor de film Piepkuikens

2017-2020: 27 otr, Nu wij niet meer praten, Rode Neuzen Dag   & Familie Claus

 

 

 

Sinds 2017 maakt Pommelien verschillende covers met het muzikale duo '27 On The Road' zoals Falling, Believer en Grow As We Go (samen met Francisco)

 

 

 

In 2020 bracht Pommelien haar eerste single onder haar eigen naam uit: Nu Wij Niet Meer Praten. Dit is een duet samen met de Nederlandse Jaap Reesema. Dit lied werd een enorm succes en deed verschillende keren haasje over op de eerste plaats met 'Vergeet De Tijd' van Camille & Regi. En het nummer werd ook bekroond met een gouden plaat!

 

 

 

Sinds 16 november brengt ze ook elke week samen met Jaap een cover van een boostplaat van een luisteraar van Q-Music ten voordele van Rode Neuzen Dag.

 

In 2020 schitterde Pommelien ook in de eerste Vlaams/Nederlandse Kerstfilm: 'De Familie Claus'.

Vanwege de Coronacrisis kon deze film niet in de bioscopen komen dus werd deze rechtstreeks gereleased op Netflix. 

Voor deze film schreef en zong Pommelien ook de titelsong 'Still Here' in.

Eind januari 2021 werd deze film bekroond met een Ensor voor Beste Jeugdfilm!

2021: Nieuwe samenwerking, theatertour & Meisjes Van Honing

 

 

 

Op 5 maart 2021 bracht Pommelien een nieuwe single uit met Kris Kross Amsterdam & Kraantje Pappie. Ze herwerkten Passie van Clouseau tot "Tranen"

 

 

 

Jaap & Pommelien veroverden de hitlijsten met 'Nu Wij Niet Meer Praten' en nu gaan ze samen 3 optreden geven! Op 6 november staat het duo in het Ethias Theater van Hasselt, op 19 november in het Capitole van Gent en op 21 november in het Kursaal Oostende. Iets om naar uit te kijken dus!

Op 19 november bracht Pommelien haar allereerste solosingle 'Meisjes Van Honing uit'

2022: Ongewoon & jury MNM Rising Star

Op 15 april bracht Pommelien haar nieuwe single "Ongewoon" uit.
Deze bracht ze ook live op MNM waar ze ook bekend maakte dat ze dit jaar in de jury zit voor MNM Rising Star